O pasado xoves
1º e 2º de primaria realizamos a primeira saída do curso. Fomos ao
taller de marmeladas ARELA. Alí Dulce explicounos como elaboran a marmelada
artesá desde a recollida de todos os foitos que utilizan, contounos que para
elaborar a marmelada só precisan tres ingredentes: friota, limón e azucre.
Unha
vez feita, enchen os botes a man un por un e os tapan. Os meten no autoclave,
que é unha máquina que os esteriliza de xermes e failles o vacío fara que se
conserven mellor. Logo péganlles as etiquetas e repártenos por tendas
especializadas.
Ademáis de marmelada contounos que tamén fan
licores e frotas en conserva.
Logo da interesantyísima explicación podemos
degustar xelatina feita con froita natural da horta de Dulce, croquetas de
castañas e marmelada de amorodos …. Todo estaba delicioso.
Cando nos despedimos de Dulce e do seu home
regaláronnos un bote de marmelada a cada un para poder compartila coas nosa
familias.
Foi unha saída deliciosa.
No hay comentarios:
Publicar un comentario